Geta Ungurean Weddings & Corporate Events

5 ZEN Habits IX

Dragilor,

 

A trecut deja mai bine de o saptamana din noul an. Cum stati cu pasii mici, dar siguri, facuti pentru indeplinirea planurilor mari? :) Sper ca sunteti pe "drumul cel bun" si sper sa va ajute si cartea lui Simon Sinek - cea care deschide seria celor 5 Habits din aceasta saptamana - in a va gasi mai usor "De ce" - ul. 

 

Cele 5 ZEN Habits de astazi le regasiti mai jos:

 

1) "Incepe cu DE CE" - Simon Sinek 

 

Cartea lui Simon Sinek a fost scrisa pentru toti cei care doresc sa-i inspire pe altii si pentru cei care vor sa gaseasca pe cineva care sa ii inspire. Stiti cat de mult indragesc TED talk-urile tocmai pentru boost-ul de energie si inspiratie pe care ni-l ofera, nu?! Ei bine, inregistrarea video a lui Simon a fost vizualizata de milioane de persoane pe site-ul www.ted.com, unde vorbeste despre importanta de a sti de ce facem ceea ce facem. Stiati ca e a treia cea mai populara inregistrare a seriei TED Talks a tuturor timpurilor? "Incepe cu DE CE" este cartea care ar trebui sa se afle pe birourile celor care si-au propus sa devina lideri, antreprenori, corporatisti sau pur si simplu celor care conduc orice tip de echipa. 

 

Oamenii de stiinta si oamenii de succes ai zilelor noastre au avut putine lucruri in comun. Totusi, cu totii au inceput prin a se intreba: "De ce?". Ei au realizat faptul ca oamenii nu vor crede intr-un produs, intr-un serviciu, intr-o miscare sau intr-o idee pana cand nu vor intelege "De ce"-ul din spatele acestora. 

 

Pentru a va convinge mai usor de ce ar fi minunat sa cititi aceasta carte va invit sa ascultati varianta prescurtata/ audio a acesteia aici.

 

2) Un film must - see: "The adjustment Bureau" 

 

Intrebarea care transpare: avem vreun control asupra propriei vieti sau totul este deja "scris"? Evident ca nu este cazul sa luam in serios aceasta ipoteza, dar merita sa ne punem cateva intrebari legate de deciziile pe care le adoptam. 

 

"The Adjustment Bureau" nu este un film care trebuie luat in serios "cuvant cu cuvant", dar este unul care are o idee interesanta la baza: politicienii de succes sunt oameni care nu au noroc in dragoste. Fericirea aplaneaza spiritul de lupta - doar o inima franta iti poate da furia si energia necesara pentru o victorie politica adevarata. O fi oare adevarat? 

 

In rolurile principale sunt: Matt Damon (David Norris) un ambitios politician si Emily Blunt (Elise) o frumoasa dansatoare de balet contemporan. Oameni misteriosi conspira pentru a-i tine la distanta unul fata de celalalt, facand tot ce le sta lor in putere pentru a preveni ca cei doi sa fie impreuna. David este cel care trebuie sa accepte o viata predestinata sau... sa sfideze destinul prin a risca totul si a fi impreuna cu Elise. 

 

3) Un artist indragit: Tom Grennan 

 

Tom Grennan este de origine engleza si irlandeza si de mic a fost un mare fan al fotbalului. S a antrenat pentru a deveni fotbalist profesionitst si a jucat in numeroase echipe din diferite orase. Startul lui ca si artist a fost unul diferit fata de marea majoritate a acestora. Tom spune ca totul a inceput la o petrecere unde a cantat celebra melodie a celor de la "The Kooks" - Seaside. Incurajat fiind de prietenii sai, acesta a continuat cu pasi mici, dar importanti, sa isi urmeze cariera muzicala. Aici gasiti si melodia mea preferata a artistului. 

 

4) Un speech care ne ajuta sa comunicam mai usor si mai eficient: "How to speak so that people want to listen" - Julian Treasure 

 

Sper sa va ajute "trusa de instrumente" folosita de Julian Treasure - atat in viata de zi cu zi, cat si in momentele cheie cand doriti sa comunicati mai eficient. Personal, aceste instrumente au fost si "trusa de salvare" in multe momente importante din viata mea. Si cum spun si cei de la TED, discursul lui Julian este unul care "might help the world sound more beautiful". 

 

5) O bucatica de "paradis" alb: Saint Moritz 

 

 

 

 

Am ajuns in trecere prin faimoasa statiune Saint Moritz si va marturisesc ca m-a incantat foarte mult faptul ca am putut sa ma bucur de peisajele superbe pe care ti le pune la dispozitie statiunea. Avand in vedere ca in acel moment nu stiam sa schiez, am urcat pe partie fara costum de ski (nici nu aveam la vremea respectiva). Dar, am invatat sa ma bucur de zapada, sa mi se faca "pofta" de ski si am "savurat" fiecare moment! Am savurat chiar si un Aperol in razele soarelui ;) 

 

 

 

La St. Moritz au fost organizate de doua ori jocurile olimpice de iarna. Nu e de mirare ca partiile sunt perfecte si statiunea este denumita: paradisul schiorilor.

 

Va recomand cu mare drag partiile de aici care sunt curatate mereu si care "plutesc" in energia speciala a locului, iar de program ei bine.. totul functioneaza cu precizie elvetiana! :) 

P.S: din cele 365 de zile din an, 322 sunt insorite. Ce ziceti? Un bronz pe partie? :) 

 

Va doresc un weekend minunat,

Cu drag,

Geta 

 

 

Write new comment