Geta Ungurean 5 habits

5 Zen Habits - V

Cu cat ne apropiem mai mult de perioada sarbatorilor de iarna, cu atat simt in oras si in interactiunile de zi cu zi o conexiune tot mai puternica. E bine ca din cand in cand sa ne reamintim faptul ca nu traim singuri, ca suntem parte a unui intreg si ca ceea ce alegem sa raspandim in jurul nostru are o influenta asupra retelei sociale din care facem parte. Va prezint cu drag cele 5 Habits de saptamana aceasta:

 

1) O carte care mi-a placut: "Arta de a calatori" - Alain de Botton

Iubesc calatoriile, asa ca nu puteam sa omit aceasta carte. Mi-a "deschis" ochii in privinta calatoriilor prin perspectiva scriitorului asupra acestora. Prin intermediul cartii, Alain de Botton incearca sa ne explice adevaratele motive pentru care calatorim in anumite locuri si totodata ne da cateva sfaturi in a alege si a avea calatorii mai implinite. Ne facem bagajul si plecam departe de casa.. dar oare intelegem cu adevarat de ce facem acest lucru? Gasiti si voi raspunsul in "Arta de a calatori" :) 

 

 carte 5 zen habits geta ungurean

2) Un film indragit: "Good Will Hunting"

 

"Good Will Hunting" a fost nominalizat la 9 premii Oscar si a castigat 2 in anul 1998. Povestea absolut inspirationala a lui Will (Matt Damon) un tanar genial inconstient de darul, inteligenta si potentialul pe care il detine reuseste sa isi uimeasca profesorul prin rezolvarea unor probleme cu un grad inalt de dificultate. Ceea ce il impiedica pe acesta in dezvoltarea sa este trecutul lui dificil: o viata fara ambii parinti unde problemele se rezolva cu pumnii, nu cu mintea. Trecutul plin de cicatrici al psihologului dr. Sean McGuire (Robin Williams) se completeaza perfect cu cel al lui Will si impreuna reusesc sa descopere modalitati de a-si rezolva impreuna problemele. 

 

3) O artista pe care o ascult cu drag: Madeleine Peyroux

 

Weekend-ul trecut a concertat la Paris si daca nu as fi participat la o nunta, as fi fost prezenta cu siguranta! :) Impartasesc bucuria de a avea prieteni cu aceleasi gusturi muzicale, asa ca am primit energia pozitiva transmisa la concert de Madeleine prin intermediul prietenei mele care locuieste la Paris si care a participat la concert. Compozitoare si cantareata de jazz, Madeleine este un artist complet cu un nume mare in lumea jazz-ului, adesea comparata cu marea cantareata Billie Holiday. Una dintre piesele mele preferate ale artistei ca ma inveseleste mereu o regasiti aici.

 

4) Un Ted Talk care m-a inspirat: "The hidden influence of social networks" - Nicholas Christakis

 

Fie ca vrem sau nu sa admitem: fiecare dintre noi face parte dintr-un intreg. Nicholas Christakis reuseste sa ne prezinte in doar cateva minute studiile pe care acesta le-a facut in aproximativ 30 de ani si care ne prezinta maniera in care suntem interconectati in permanenta prin intermediul retelelor sociale pe care le cream in jurul nostru.

 

Atunci cand avem emotii si sentimente tindem sa le impartasim cu cei din jurul nostru. Pe langa faptul ca le impartasim, acestia le pot vedea si chiar prelua sau imita. Asadar, exista o "emotie contagioasa" care are loc intre oameni. Unul dintre studile realizate de Nicholas Christakis analizeaza fericirea oamenilor. Prin intermediul relatiilor sociale, oamenii tind sa "copieze" sau sa preia comportamentul sau starea de spirit a persoanelor cu care intra in contact, inclusiv pe cea a prietenii prietenilor lor. 

 

Oamenii formeaza retele sociale deoarece beneficiile unei astfel de vieti depasesc costurile formarii acesteia. Impartasirea binelui din viata noastra este necesar pentru a sustine si valorifica relatiile sociale. Daca am realiza cu adevarat cat de pretioase sunt retele sociale am petrece mult mai mult timp sustinandu-le si pretuindu-le, deoarece relatiile sociale sunt fundamental corelate cu binele. Tocmai de aceea acum lumea are nevoie de cat mai multe conexiuni interumane. 

 

5) O calatorie recenta: Gran Canaria

 

 

Cand ai posibilitatea de a combina placerea de a calatori cu participarea la evenimente ce poti sa iti doresti mai mult?! Acum 2 luni mi-am dorit sa particip la o conferinta care se desfasura timp de o saptamana in Gran Canaria. Conferinte inspirationale? Gran Canaria? A fost cu siguranta un "Da!" sigur din partea mea si astfel am avut posibilitatea de a descoperi frumusetea acestei insule. 

 

 

 

 

 

Insula Gran Canaria este bogata in locatii care ademenesc gustul pentru experiente al turistilor din intreaga lume. P.S: am auzit ca are conditii perfecte pentru surfing. Oare ar trebui sa ma gandesc la cateva lectii de surf pentru urmatoarea vizita acolo? Fiind o valoare UNESCO, aici, turistii se pot bucura de natura neatinsa de om si au marea ocazie de a fi impresionati de o sedere in Gran Canaria si de plajele aurii ale acesteia. Saturi pitoresti, numeroase ansambluri istorice, interminabile dune de nisip, o singura destinatie: Gran Canaria. 

 

 

Va doresc un weekend minunat! 

Cu drag,

Geta

 

 

 

 

Write new comment