Geta Ungurean Weddings & Corporate Events

5 ZEN Habits - VII

Dragilor,

 

Cum a fost perioada Craciunului pentru voi? Ati avut timp de calitate alaturi de familie si de cei dragi sufletului vostru? Astazi vom povesti despre micile bucurii ale sufletului. 

 

1) O care pe care o iubesc: "Am mancat. O fi pacat?" - de Mihaela Bilic

 

Cand spun ca iubesc cartea aceasta nu o spun prenu ca Mihaela este prietena mea si pentru ca stiam inainte de a o scrie tot ce ne povesteste prin intermediul acesteia. Spun ca iubesc aceasta carte pentru ca ne ajuta sa intelegem ca relatia pe care o avem cu mancarea nu este de fapt despre mancare, ci este mai mult decat atat - est relatia pe care o avem cu sentimentele noastre. Aceasta carte este o bijuterie, este psihologie pura! Inca de cand suntem mici invatam sa dezvoltam conexiuni cu alimentele care ne asigura supravietuirea. Mihaela ne arata cum sanatatea are gust. Cartea nu te cearta, nu te face sa te simti prosti fata de ceea ce mananci, ci mai degraba este un sfetnic bland care ne intoarce catre noi insine si care ne invata adevarata poveste a relatiei noastre cu mancarea. 

 

 Geta Ungurean Weddings & Corporate Events

 

2) Un film indragit: "Tuesdays with Morrie"

 

Filmul acesta mi-a aratat ca atunci cand inveti cum sa mori, de fapt inveti cum sa traiesti. Recunosc ca acest film mi-a fost de folos acum 2 ani cand am fost fata in fata cu moartea si am realizat cat de important este sa ne iubim unii pe altii. Filmul aparut in anul 1999 si regizat de Mick Jackson este o lectie de viata unde Mitch Albom (Han Azaria) este un jurnalist foarte preocupat de cariera sa, acesta muncind intr-un ritm infernal. Cand afla ca un fost profesor de facultate este pe moarte, Mitch reuseste prn vizitele lui repetate sa ii reaminteasca profesorului adevaratele valori in viata. 

 

Va invit sa vizionati si parerea lui Oprah Winfey despre acest film aici.

 

3) O melodie care ma face sa vibrez: "Never Enough" - The Greatest Showman Cast

 

Melodia "Never Enough" face parte din coloana sonora a filmului "The Greatest Showman Cast" care este unul dintre cele mai de succes musical-uri ale tuturor timpurilor. In film, melodia este interpretata de cantareata de opera: Jenny Lid. "Never, never, never enough. Iti poti imagina o persoana intr-un castel incercand sa isi numere toate bogatiile si totusi, nu sunt indeajuns. Este acel sentiment cand o persoana nu este niciodata satisfacuta pe deplin cu ceea ce are." - spun cei de la moothradio.com.

 

4) Un Ted Talk despre creativitate: "Your elusive creative genius" - Elizabeth Gilbert

 

Ce-ar fi daca ne-am lasa creativitatea sa se manifeste in acest sfarsit de an/ inceput de an nou? Veti afla cum chiar de la autoarea cartii: "Eat, pray, love": Elizabeth Gilbert si din Ted Talk-ul emotionant, amuzant si inspirational pe care aceasta il sustine: "Continue to show up for your piece of it, whatever that might be. If your job is to dance, do your dance. If the divine, cockeyed genius assigned to your case decides to let some sort of wonderment be glimpsed, for just one moment through your efforts then: "Ole!" And if not, do your dance anyhow. And "Ole!" to you, nonetheless. I believe this and I feel that we must teach it. "Ole!" to you, nonetheless, just for having the sheer human love and stubbornness to keep showing up."

 

5) Un weekend de poveste: Viena

 

Am trecut de multe ori prin Viena, dar n-am reusit niciodata sa fac o oprire si sa ma bucur de magia acesteia. Am reusit acum o luna sa imi ofer un weekend in care sa mananc cele mai bune castane care exista si sa va recomand acest oras cu mare drag. In cazul in care va decideti sa il vizitati, incercati sa nu ratati: Domul Sf. Stefan, Hofburg - Curtea Imperiala, roata uriasa din Viena, turnul observator - Donaturum, Casa Hundertwasser si palatul Schonbrunn unde veti umbla pe urmele monarhiei de Habsburg. 

 

 

 

 

 

Cu drag,

Geta

Write new comment