Geta Ungurean Weddings & Corporate Events

5 ZEN Habits - VIII

Dragilor,

 

Ce face toata lumea la sfarsit de an? Face bilantul anului care a trecut si liste cu tot ce ne dorim pentru anul viitor? In articolul de azi o sa va scriu cateva indicii care m-au ajutat de fiecare data cand mi-am facut planurile pentru urmatoarea perioada.

 

1) O carte care mi-a fost de ajutor: "Eficienta in 7 trepte" - Stephen Covey 

 

Cartea lui Stephen Covey: "Eficienta in 7 trepte sau Un abecedar al intelepciunii" a fost vanduta in peste 3,5 milioane de exemplare mentinandu-se timp de 244 de saptamani printe primele 15 titluri vandute in SUA. Cartea ne invata cum sa se schimbam intreg setul de convingeri si comportamente privitoare la modul in care lucram, in vederea solutionarii dificultatilot personale si profesionale. Cartea este despre domeniul eficientei si performantei, domeniu despre care nu se gasesc numeroase carti scrise in limba romana. Va surprind daca va fac "pofta" din nou pentru a citi cartea? :) Cele 7 trepte ale intelepciunii sunt: 

 

1. Fiti proactivi

2. Incepeti cu gandul la final

3. Dati prioriate prioritatilor 

4. A gandi castig/ castig

5. Cautati mai intai sa intelegeti si numai apoi sa fiti intelesi

6. Actiunea sinergica

7. Ascutiti

 

2) Un film care ne pune pe ganduri referitor la planurile privind anul care urmeaza: The Bucket List

 

"The Buclet List" este povestea a doi barbati bolnavi de cancer, in faza terminala, care se decid in a scrie o ultima lista cu dorinte, cu lucuri pe care vor sa le faca inainte de a muri. In rolurile principale: Morgan Freeman - mecanicul auto Carter Chambers si Jack Nicolson - miliardarul Edward Cole, am spus multe cu asta, nu? :) Cei doi decid sa traverseze lumea impreuna si astfel redescopera viata si bucuria de a trai. 

 

Deci, care e bucket list-ul tau pentru 2019?

 

3) O artista indragita: Dusty Springfield

 

Dusty Springfield sau Mary Isobel Catherine Bernadette O'Brien, numele ei adevarat, a fost o cantareata britanica a carei cariera a inceput in anul 1950 si a tinut pana in anul 1990. Sondajele internationale au numit-o pe Dusty Springfield una dintre cele mai bune voci feminine rock a tuturor timpurilor. Dusty era usor de recunoscut: parul blond foarte tapat, rochiile de seara, make-up-ul strident impreuna cu actele muzicale extravagante au transformat-o intr-un icon al "Swinging Sixties". 

 

Normal ca am si o melodie preferata a artistei pe care o puteti asculta aici.

 

4) Desi v-am obisnuit cu un Ted Talk in cele 5 ZEN Habits, de data aceasta va prezint un speech la fel de motivant si inspirational, al lui Matthew Mc Conaughey la primirea premiului Oscar pentru cel mai bun actor in filmul "Dallas Buyers Club". Un speech care ne ajuta sa ne raportam la noi asa cum eram ieri si nu la oamenii din jurul nostru. Cu totii suntem diferiti si merita sa ne bucuram de fiecare pas pe care am reusit sa-l facem si sa ne planuim un 2019 mai usor. Va invit sa urmariti acest discurs minunat aici

 

Deci.. cine e eroul vostru?

 

5) O calatorie de suflet: Rosia Montana

 

Mereu am vrut sa descopar frumusetile tarii noastre si Rosia Montana era pe lista mea. Acum 2 ani am reusit sa ajung si m-am intors deja, cu drag, la oamenii de acolo. L-am cunoscut pe Tica - cel care a creat brandul Rosia Montana - care mi-a aratat zona si m-a facut sa ma simt "acasa". Va recomand cu drag o vizita in zona - pentru a uita de tumultul vietii cotidiene si pentru a va bucura de timp cu voi si cu natura. O gura de aer proaspat bine meritata dupa o saptamana in jungla urbana :)

 

 

 

 

Voi, clujenilor, stiati ca sotia lui Bogdan Petriceicu Hasdeu: Iulia, era o frumoasa moata din Rosia Montana? Hasdeu a intalnit-o in timpul calatoriilor pentru documentarea istorica si filologica. 

 

Legenda intemeierii Rosiei Montane spune ca aurul a fost descoperit pentru prima data in zona de o femeie pe nume Cotroanta care venea cu caprele pe un deal numit Chernic. Aici, a gasit un bulgare care stralucea la soare si astfel si-a dat seama ca e de aur. Asa a primit si denumirea una din fostele galerii din apropierea Taului Mare: Cotroanta. 

 

V-am facut curiosi? Vizitati Rosia Montana? 

 

 Cu drag,

Geta

 

 

Write new comment