Geta Ungurean nunti si evenimente corporate

5 ZEN Habits - XXI

Dragilor,

Ati avut o saptamana ZEN? V-ati bucurat de zilele insorite? Eu asta am facut :). Am strabatut tara (aproape) de la un capat la altul si intr-o saptamana am reusit sa ma bucur de munte, de mare, de foaarte mult soare si desigur, de multa iubire in privirile viitorilor miri cu care m-am intalnit. 

Ma bucur sa ne reintalnim aici, pe blog, la cel de al XXI-lea articol din seria 5 ZEN Habits si sa va scriu, asadar, ce am mai descoperit in ultima perioada ❤

1) Cartea "Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative" de Horia Pastrascu

Pentru cei care ma cunoasteti, stiti cat de pozitiva sunt si cat optimism ma urmareste mereu, dar asta nu inseamna ca exclud rationalul din deciziile pe care le fac zi de zi. 

"Valoarea terapeutica a fost pentru Cioran criteriul in functie de care a jucat orice creatie umana, inclusiv filosofia (de altfel, motivul principal al respingerii filosofiei de sistem este ca nu ajuta la nimic). Pentru fiinta bolnava care este omul, niciun alt criteriu nu poate fi mai potrivit decat acesta. Caci ceea ce urmareste fiinta constienta in toate actiunile si credintele sale, prin religiile si filosofiile ei, este obtinerea vindecarii, tamaduirea. Imensa contributie a lui Emil Cioran consta in a ne spune ca insasi dorinta noastra de vindecare este bolnava, ca promisiunile tuturor mantuitorilor de a ne salva de relelele de care suferim sunt ucigase, cata vreme raul esential de care vor sa ne salveze este viata insasi si ca insasi intentia noastra de a ne salva ne ascunde tentatia autosuprimarii. A rezista acestei tentatii - sub toate formele ei este eroismul si sanatatea fiintei constiente. Paradoxal, omul sanatos este cel care accepta ca viata insasi este o boala pe care va face tot posibilul sa o mentina ca atare, sa nu o vindece." - Horia Patrascu. 

2) Film: "Fight Club"

Fight Club este un film din 1999. A fost votat printre primele 10 filme ale anilor 90 si inclusiv coloana sonora a filmului a primit numeroase nominalizari la premii importante din industrie. 

Filmul foloseste lupta ca o metafora pentru sentimentele create de conflictul dintre generatii. Pentru scenele de lupta, regizorul a folosit lumina fluorescenta, insa a avut grija ca scenele sa fie suficient de intunecate pentru a nnu se vedea ochii, doar leziunile personajelor. Majoritatea filmarilor au avut loc noaptea, iar scenele de zi au fost filmate in locuri umbroase, iar celebra scena din subsolul tavernei lui Lou, regizorul a folosit lampi de munca ieftine.

Cine ar fi crezut ca ai nevoie de o recuzita ieftina pentru un film in top 10 filme ale anilor 90? :)

3) Un artist care imi face placere sa il ascult: Jacob Banks

Jacob Banks, nascut in anul 1991 in Nigeria, este un artist pe care ori de cate ori il ascult, am pielea de gaina. Va intrebati care este melodia mea preferata a artistului? Ei bine, va invit cu drag sa o ascultati aici

4) Un TED TALK care m-a inspirat: The perfect boss: Dr. Axel Zein at TEDxStuttgart

Axel Zein promoveaza un nou mod de a gestiona afacerile de astazi: ganditi-va la faceri ca la un sport. In sport, echipa este decisiva. Echipa cu cei mai buni jucatori este de obicei, castigatoare. Si sportul este distractiv! Deci, ce califica un manager ca antrenor perfect pentru echipa sa? 

Cine lucreaza intr-o companie obisnuita? Nu este CEO-ul, nu sunt nici managerii, sunt cei care lucreaza in magazin si reprezentantii de vanzari. Acestia sunt jucatorii de pe piata. Un manager ar trebui sa fie antrenorul lor. Si asta invatam din acest TED TALK pe care puteti sa il ascultati aici. 

5) Nu stiu cine a spus-o, dar cu fiecare an care trece imi dau seama cat de adevarat este urmatorul citat: "Viata este cel mai bun profesor: intai dai examenul si apoi inveti lectia." Am constatat de-a lungul timpului ca am dat acelasi examen de mai multe ori pana cand am reusit sa invat lectia. Vi s-a intamplat si voua? Mi-ar fi drag sa imi scrieti si sa imi povestiti de cate ori ati dat acelasi examen de-a lungul vietii, pentru a invata aceeasi lectie. :)


Un weekend ZEN, 
Geta


Write new comment