Geta Ungurean nunti si evenimente corporate

5 ZEN Habits - XXII

Dragii mei,

Dacă sunteți cititorii loiali ai secțiunii 5 ZEN Habits, probabil știți deja cât de curioasă sunt să descopăr noi cărți, filme, melodii pe care să le ascult și să le fredonez. Și cum ziua de vineri aduce un nou articol 5 ZEN Habits pe blog, vă invit așadar, la cele 5 propuneri ZEN de azi:

1) O trilogie de cărți pe care le iubesc: Putere versus Forță de David R. Hawkins 

Recunosc că aceste cărți au fost cele mai dificile pe care le-am citit până acum. David R. Hawkins, doctor în medicină și farmacie este un renumit conferențiar și expert în procesele mentale. A început să practice psihiatria în anul 1952 datorită faptului că a fost ales membru pe viață al Asociației Psihiatrice Americane. După ce a renunțat la consultațiile de la cabinetul său new-yorkez s-a dedicat muncii de cercetare. 

Imaginați-vă cum ar fi dacă lumea ar avea acces la un răspuns simplu, "DA" sau "NU". La orice întrebare. 

  • "Oare prietena mea se vede cu altcineva?" DA/NU
  • "Această carieră merită să fie urmată?" DA/NU
  • "Oare copilul spune tot adevărul cu privire la situația sa școlară?" DA/NU


Cum ar fi dacă fiecare dintre noi am avea această posibilitate? Ce s-ar întâmpla cu fragilul și imprefectul nostru sistem judiciar dacă ar exista un răspuns clar și confirmabil la întrebarea "Oare X este vinovat de acuzațiile care-i sunt aduse?" DA/NU. 

Voi ce spuneți? Cum ar fi viața voastră dacă majoritatea răspunsurilor voastre s-ar rezuma la 2 cuvinte simple în aparență, dar totuși, profunde: Da/Nu. 

2) Un artist îndrăgit: Kodaline 

Kodaline sau "21 Demands"? Vorbim de aceeași trupă. Puțini știu faptul că inițial, în anul 2012, trupa s-a intitulat "21 Demands", schimbându-și pe urmă numele în cel de astăzi.
Atunci când talentul și imaginația bogată se întâlnesc, se "naște" o trupă precum Kodaline. Iubesc melodiile lor și desigur, ca de fiecare dată, am și o preferată! ❤ 
Vă invit cu drag, să o ascultați AICI

3) Un film care mi-a făcut plăcere să îl vizionez: "What the bleep to we know?"

Am văzut acest film pentru prima dată în 2004 și l-am revăzut recent. Filmul m-a făcut să văd lumea interioară și exterioară dintr-o perspectivă pe care nu o mai văzusem până în acel moment :). 
"What the bleep do we know?" este un film din anul 2004 în care sunt combinate 3 genuri de film: documentar, animație pe calculator și narativ. Filmul prezintă povestea Amandei, o femeie fotograf care se lovește de obstacole emoționale și existențiale ăn viața sa și începe să ia în considerare ideea ca conștiința individuală și cea de frup pot influența lumea materială. 

Filmul include interviuri cu experți în știință și spiritualitate, iar printre subiectele discutate în film se numără neurolofia, mecanica cuantică, psihologia, epistemologia, ontologia, metafizica, gandirea magică și spiritualitatea. 

Puteți urmări trailer-ul filmului pentru a vă creiona o idee despre tema acestuia accesând titlul acestuia, mai sus :) 

4) Un TED TALK inspirațional: "2 Questions to ask yourself about everything you do" - Stacey Abrams

În TED TALK-ul susținut de Stacey Abrams, aceasta vorbește despre cele 3 întrebări care o ajută să își îndeplinească ceea ce își propune. 

  • Ce vreau?
  • De ce vreau?
  • Ce fac ca să obțin ceea ce vreau?

"I want change. That's what I want. But the question is what change do I want do I want to see? [...]. I'm here to tell you to be aggressive about your ambition. Do not allow setbacks to set you back. Number two, let yourself understand your mistakes." 
TED TALK-ul lui Stacey Adams este unul extrem de inspirațional care îți transmite cu siguranță un boost de energie și care te învață cum să îți stabilești și mai ales îndeplinești obiectivele pe care ți le propui. 

5) Un citat motivațional:

"If one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life which he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours. He will put some things behind, will pass an invisible boundary; new, universal, and more liberal laws will begin to establish themselves around and within him; or the old laws be expanded, and interpreted in his favor in a more liberal sense, and he will live with the license of a higher order of beings." - Henry David Thoreau


Avansând cu încredere spre ceea ce îți dorești, ajungi ca la un moment dat să atragi lucrurile, persoanele și evenimentele în favoarea ta. 

Totodată, Thoreau ne spune să nu așteptăm ca succesul să vină la noi, să cumpărăm un bilet la loterie și să așteptăm să caștigăm. 

Dacă în viața de zi cu zi devenim "de succes" și îndeplinim lucruri simple precum curățarea casei, a mașinii, a dulapului, vei fi cu un pas mai aproape în îndeplinirea visurilor tale. Începe chiar ACUM să îți creezi împrejurimile unei persoane de succes!

Cu drag,

Geta

Write new comment