Geta Ungurean nunti si evenimente corporate

5 ZEN Habits XXIV

Ce faceți dragilor?

Sper că vă bucurați de mini-vacanța de 1 mai. Dacă aveți nevoie de inspirație pentru cărți de citit, filme de văzut sau muzică de ascultat - vă invit la sesiunea săptămânală 5 ZEN Habits. :) 

1) "Alchimistul" de Paulo Coelho

Paulo Coelho este un scriitor controversat și nu am putut să îmi formez propria-mi părere decât citind câteva dintre cărțile lui, atunci când au apărut. Când am citi cartea "Alchimistul", mi-am dat seama că mi s-a potrivit perfect în exact acea etapă a vieții mele. Cred întradevăr că putem să găsim mereu resurse interioare valoroase pentru a ne schimba și pentru a fi cât mai aproape de îndeplinirea viselor noastre. Romanul nu m-a inspirat doar pe mine, ci a inspirat milioane de cititori din întreaga lume.
Cartea este povestea unui pastor andaluz, Santiago, care își părăsește casa din Spania, aventurându-se în deșertul egiptean pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide. Poveste lui Santiago este profundă și plină de culoare și ne învață cum ne putem schimba urmându-ne visele și mai ales, cât de important este să ne ascultăm inima. 

2) Filmul Mona Lisa Smile

Dacă v-a plăcut filmul "Dead Poets Society", cu siguranță veți aprecia determinarea eroinei din rolul principal al acestui film. 

Katherine Watson (Julia Roberts) călătorește din California în campusul Colegiului "Wellesley" din Noua Anglie în toamna anului 1953 pentru a preda istoria artei. În perioada de după război Katherine se așteaptă ca studentele ei, cele mai bune și inteligente din țară să profite de oportunitățile ce li se oferă. Planurile lui Katherine sunt date peste cap când observă că mediul prestigioasei instituții este cufundat cu obediența. Conform profesoarei de etichetă a instituției, un inel de logodnă pe degetul unei tinere femei este considerat un premiu mai mare decât o educație completă. 
Într-o lume care le-a dictat modul de a trăi, Katherine le învață cum să gândească pentru ele însele. Prin încercările studentelor ei de a-și găsi propriul drum, Katherine învață și ea să își traseze un drum diferit. 

3) Un artist care îmi place: Otis Redding

Otis Redding a fost un cântăreț de soul american. Este considerat a fi unul dintre cei mai mari cântăreți americani de muzică soul. În timpul deplasării spre un concert cu avionul, din cauza vremii dificile pilotul a cerut permisiunea de a ateriza. La puțin timp după cererea pilotului, aivonul s-a prăbușit, iar singurul supraviețuitor a fost Ben Cauley, membrul trupei Bar-Kays. 

Otis Redding a rămas viu și zâmbitor în gândurile tuturor celor prezenți prin melodiile pe care le-a compus. Regăsiți și melodia mea preferată a artistului aici

4) Un TED TALK inspirațional: The happy secret to better work - Shawn Achor 

În cazul în care vă gândiți cum să vă faceți munca mai ușoară la birou după această mini-vacanță, vă recomand TED TALK-ul lui Shawn Achor pentru a afla câteva secrete despre cum putem fi fericiți la birou, iar dacă reușim să îndeplinim acest aspect, cu certitudine și productivitatea noastră va crește. Ce părere aveți? Vi se aplică? 

5) Un citat motivațional: "Zâmbetul: cea mai ieftină și eficientă cremă antiriduri." - Anonim

Cred cu tărie că zâmbetul ne schimbă nu doar fizionomia feței, ci chiar starea noastră interioară. Ce-ar fi să zâmbim mai des? :)

Vă doresc un weekend plin de zâmbete!

Cu mult drag,
Geta

Write new comment