Tipuri de tort Geta Ungurean

Ce tip de tort alegem pentru nunta?

Toata lumea asteapta momentul tortului, toata lumea asteapta sa il deguste. Pe scurt: toti invitatii asteapta "dulcele suprem"

 

Si nici nu e de mirare! Fiecare invitat merita o "rasplata" dulce pentru dansul de pe tot parcursul nuntii, nu? 

 

Tortul este unul dintre elementele vizuale cele mai apreciate ale unei nunti. Cu totii avem amintiri frumoase cand ne gandim la taierea unui tort: fie aniversarea noastra sau a unei persoane speciale pentru noi, fie un eveniment important din viata noastra marcat cu o felie dulce de tort. 

 

FUN FACT: Stiati ca faina de copt si bicarbonatul alimentar necesar pentru preapararea torturilor au aparut in perioada victoriana cand gazdele instarite comandau adevarate opere de arta pentru a-si etala bogatia? :)

 

Cum alegem, totusi, tipul de tort perfect pentru nunta visurilor noastre? 

 

E TORTUL VOSTRU - asa ca alegeti aroma, crema si tipul de tort care va place in primul rand voua. In cazul in care gusturile voastre sunt putin exotice, incercati sa va ganditi la toti invitatii de la nunta voastra, daca si ei vor fi incantati de aroma aleasa. Puteti alterna cu etaje pe placul tuturor, reusind in acest mod sa satisfaceti mai multe gusturi. 

 

Tipuri de tort:

 

1) Tortul real:

 

Tortul pe care il stim cu totii. Poate fi chiar o reteta straveche a bunicii pe care tu si jumatatea ta o adorati si decideti sa il transformati in torul nuntii ❤

 

Tipuri de tort Geta Ungurean

Tipuri de tort Geta Ungurean

Tipuri de tort Geta Ungurean

 

2) Tortul macheta:

 

Numit si "tort fals" - este popular datorita faptului ca sunt mai practice. Tortul macheta inseamna ca doar etajul de sus este comestibil, cel pe care il taie mirii in momentul culminant, restul fiind construit din diferite materiale colorate si decorate identic cu tortul real. 

 

 Tipuri de tort Geta Ungurean

 

Cum il decorezi? Ei bine, in cazul torturilor macheta raspunsul este simplu: CUM VRETI VOI. Fie ca va doriti flori naturale, cristale, pene, tortul macheta poate fi decorat in toate modurile posibile rezultatul fiind unul cu adevarat WOW. 

 

 Tipuri de tort Geta Ungurean

 

Torturile macheta vine "la pachet" cu tortul real gata portionat care ii va indulci si mai tare pe invitati. 

 

 Tipuri de tort Geta Ungurean

 

3) Tortul cu briose

 

Acest tip de tort a revenit la moda in ultimul timp. Cu siguranta pretul acestuia este unul mai mic decat al unui tort mare (real) si in plus, fiecare briosa poate fi usor de decorat cu diferite elemente din zahar, fondant, pasta de zahar sau monograme stralucitoare. 

 

 Tipuri de tort Geta Ungurean

 

4) Tortul monoportii

 

In cazul torturilor monoportii, tortul devine un ansamblu de mini tortulete aranjate pe un suport cu un design inedit. Avantajul in acest caz este faptul ca fiecare mini-tort poate fi decorat altfel. Exista sansa ca acest tip de tort sa nu arate la fel de spectaculos precum un tort macheta, tocmai din cauza faptului ca acesta se transforma intr-un ansamblu de mini-tortulete, atipic fata de stilul cu care eram obisnuiti pana acum. 

 

 Tipuri de tort Geta Ungurean

 Tipuri de tort Geta Ungurean

 Tipuri de tort Geta Ungurean

 

Dragilor, e nunta voastra! Bucurati-va de iubire, de emotii, de gusturi. E nunta voastra si meritati tot ce e mai bun.. si dulce :) 

Write new comment