Credit Photo: IMAGIA

Cum alegem zilele de cununie?

Simt emoția fiecărui „Da!” spus în jurul meu de miri emoționați și îmi amintesc până la cel mai mic detaliu fiecare nuntă la care am participat, de când eram un mic copil și până acum!

Trezitul foarte de dimineață, coaforul, machiajul, alaiul de la mire la nasi, de la nasi la mireasa, sunt doar câteva din lucrurile care astăzi au început să apună in ”rutina nunților”. Totuși, sunt miri care se gândesc dacă cele două cununii (civilă + religioasă) ar trebui să aibă loc în aceeași zi sau nu. Așa că m-am gândit sa va impartasesc câteva sfaturi din experiența de până acum! J

 

Credit Photo: 612 Photography

 

Time & money

Unul din principalele dezavantaje în cazul în care cununiile au loc în zile diferite este bugetul nunții. Machiajul, ținuta, coafatul, fotograful si petrecerea/pranzul vor trebui automat dublate, ceea ce înseamnă că vor ridica bugetul alocat nunții. In schimb, avantajul cel mai important este timpul: o nunta cu cununia civila in alta zi va fi mai relaxanta, atat pentru tine, cat si pentru invitati. Ganditi-va doar la situatia destul de des intalnita in care programarile la starea civila, biserica si restaurant sunt cu pauza intre ele din diferite motive (nu ati gasit disponibila ora dorita, doriti sa faceti fotografii inainte de a ajunge la restaurant). Invitatii nu vor avea ce face in perioadele respective, nu-i asa?

 

Familiarizarea cu aparatul foto 

Pachetul foto-video pentru două evenimente te va ajuta să te familiarizezi mai repede cu aparatul și fotograful, iar pentru pozele de la biserică și cele cu invitații veți avea deja “încălzirea” făcută! Mulți miri își doresc să aibă cât mai multe poze din ziua nunții lor, iar avantajul este că pozele pot rula pe ecranele din sala recepției la petrecerea de nunta.

 

Credit Photo: Claudia Vraja

 

Oboseala de peste zi

Două cununii în aceeași zi vor aduce și multă oboseală. Dintre toate minusurile, acesta poate fi considerat ca fiind cel mai mare, pentru că oricât de bine organizat este întreg evenimentul rezistența fizică are limitele ei, iar lucruri imprevizibile pot apărea mereu. Epuizarea se instalează repede într-o zi atât de încărcată, iar entuziasmul ajunge treptat să fie înlocuit de iritare și oboseală.

 

Familii din orașe diferite

Pentru mirii cu familii din orașe diferite, cele două cununii, reprezintă un avantaj: Două petreceri diferite (spre exemplu, cununia civila in orasul mirelui si petrecerea de nunta in orasul miresei) vor împăca toți invitații! Totuși, dacă rudele vin din străinătate, este posibil ca acestea sa nu confirme prezenta la ambele evenimente fiind mai complicat pentru ei sa calatoreasca de doua ori in tara.

 

Un program lejer și aerisit

De fapt, in ultima perioada, exact acest lucru si-l doresc mirii mei în ziua nunții! Soare, ploaie, colegi de facultate, rude pe care nu le-ai mai văzut de mult timp, toate sunt lucruri neobișnuite față de cotidian care vor fi cu siguranță copleșitoare pentru o singură zi. Dar o zi aeristită, cu program relaxant îți va da ocazia să interacționezi cu toți invitații și să te bucuri că acestia sunt alături de voi. Dacă iei în calcul ambele cununii, trebuie să fiți pregătiți pentru o zi încărcată și pe alocuri grăbită, dar cu aceleași momente si sentimente de neprețuit!

 

Credit Photo: IMAGIA

 

Avantajele și dezavantajele ambelor cununii în aceeași zi trebuie cântărite în funcție de posibilitățile și preferințele fiecăruia. De multe ori spontaneietatea mirilor mă ia și pe mine prin surprindere! În cazul  cununiilor, unii dintre miri preferă o cununie civilă în blugi, înainte de a ajunge la muncă, doar alături de câțiva martori. Astfel, cununia presată de timp și invitați se transformă în ceva intim și memorabil!

 

Pana la urma, ce trebuie să faceți voi, mirilor, indiferent de data in care alegeti sa faceti cununia civila? Să vă uitați unul la altul plini de dragoste, să zâmbiți și să spuneți cel mai sincer: “DA!”  J

 

Credit Photo: 612 Photography

 

 

Write new comment